Чорнобиль - молодь буде пам'ятати. Концерт - реквієм.

26 квітня 2020 року виповниться 34 роки з тієї страшної ночі, коли на Чорнобильській АЕС сталася одна з найбільших у світовій історії техногенних катастроф. Чорнобильську катастрофу і за кількістю загиблих, і за кількістю потерпілих від її наслідків людей, і за економічними збитками вважають найбільшою катастрофою за всю історію ядерної енергетики.

Щорічно, починаючи з 2000 року, в кінці квітня у Києві відбувається концерт-реквієм «Чорнобиль - молодь буде пам'ятати», який проводить факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського за підтримки ректора Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, академіка Віктора Андрущенка спільно із Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація «Афганці Чорнобиля»». Авторами проекту є декан факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського, заслужений діяч мистецтв України, доктор педагогічних наук, професор Василь Федоришин та народний депутат України V і VI скликань, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація «Афганці Чорнобиля»», професор Олександр Рябека.

Раніше цей захід проходив в Будинку органної та камерної музики, а з 2017 року відбувається у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

Метою проекту є збереження генетичної пам'яті про Чорнобиль-86 та усвідомлення наслідків трагедії, що сталася на території нашої держави. Унікальність цього проекту полягає ще й в тому, що, об’єднуючи митців зі всього світу, привертається увага людства до відповідальності перед природою.

І зараз, під час загальносвітового карантину, особливо важливо продовжити багаторічну традицію. Саме тому в цьому році концерт буде проведений у форматі онлайн-трансляції.

Тож запрошуємо Вас на наш щорічний Концерт-реквієм "Чорнобиль - молодь буде пам'ятати", який відбудеться 26 квітня 2020 року о 18:00 у форматі онлайн-трансляції на каналі «Живе Телебачення» https://www.youtube.com/pressugcc.

Дивіться також