Вервиця з бурштину, що єднає у молитві вірних УГКЦ по всьому світу

Українська Греко-Католицька Церква запустила новий благодійний проєкт ‒ «Вервиця єдності», що відбувається з благословення Блаженнішого Святослава. Мета проєкту ‒ об’єднати греко-католиків по всьому світу завдяки молитві. Вервиці виготовляють з бурштину ‒ їх плетуть сестри-монахині різних чинів та згромаджень України.

Матеріал ‒ бурштиновий камінь ‒ Патріарша курія УГКЦ закуповує в компанії, що легально видобуває його з надр української землі. Бурштин для створення вервиць було обрано невипадково. Адже цей камінь унікальний за природною формою та кольором.

Молячись на бурштиновій вервиці, споглядаємо природну недосконалість каменю, що немовби відображає недосконалість людської душі. Проте водночас це дає надію, що поєднуючись у Христі молитвою, ми стаємо кращими та наближаємося до Бога. Монахині та добродійки, виготовляючи вервиці, вкладають відкритість свого серця в роботу, в особливий спосіб творять знаряддя молитви для вірних.

Одним з намірів Церкви, що промовляє через «Вервицю єдності» – це молитва, що служить. Ця ініціатива підтримує соціальне служіння Церкви й розвиває монастирі та парафії. Кошти з продажу вервиць надходять до благодійного фонду УГКЦ та розподіляються згідно потреби соціальних ініціатив Церкви. Придбавши вервицю, ви підтримуєте функціонування монастирів, свої парафії та пасторальну діяльність Церкви по всьому світу.

Більше про духовний зміст «Вервиці єдності» читайте на сайті. https://shop-ugcc.com.ua/vervytsya-yednosti-z-burshtynu/. Придбати вервицю різного кольору та форми у подарунковому пакуванні запрошуємо на сайті Церковної крамниці УГКЦ https://shop-ugcc.com.ua/category/church-attributes/rosary/.

Дивіться також