Приготування до празника Воскресіння, 17-тий урок. Мандрівка літургійним роком, 30.01.2021

У суботу, 30 січня о 15:30, відбудеться 17-тий урок Катехитичної онлайн-школи ПРОМІНЬ СВІТЛА, Мандрівка літургійним роком. Тема уроку "Приготування до празника Воскресіння".

Як відбуватиметься навчання?

Навчання відбуватиметься через ZOOM. Катехитками будуть черниці Згромадження сестер Пресвятої родини с. Дам’яна Галущак та с. Якинта Корчевська.

Уроки, відповідно до визначеної програми, відбуватимуться щосуботи. Програма навчання розрахована на 24 уроки. Урок для першого класу розпочинається о 14:00, а другого класу – о 15:30. Уроки другого класу транслюватимуться у прямому ефірі на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.

По завершенні навчання буде іспит. Усі, хто його успішно складе, отримають сертифікат Патріаршої катехитичної комісії про закінчення підготовки до першої Сповіді і урочистого Причастя (для учнів 1 класу). Сертифікат дає дитині можливість приступити у її парафії до Сповіді і Причастя.

Хто може стати учнем школи?

У перший клас школи набираємо 50 дітей, віком 8-9 років, які вже отримали Таїнство Хрещення. Через ZOOM вони братимуть безпосередню участь в уроках і матимуть можливість вести живий діалог з катехитками. По завершенні навчання ці діти будуть допущені до іспитів і отримають відповідні сертифікати.

Що потрібно для того, щоб бути зарахованим до 1 класу онлайн-школи?

Для цього потрібно батькам дитини до 10 вересня (включно) заповнити та підписати спеціальну анкету (див. у додатку), зробити її фотокопію та надіслати на електронну адресу «Живого ТБ» [email protected]. Важливо, щоб дитина, яка претендує навчатися в нашій онлайн-школі, особисто цього бажала, брала участь в усіх уроках та була готовою виконувати домашні завдання.

Довідка

Онлайн-школа – це спільний проєкт «Живого телебачення» та Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ. Від 13 травня до 8 серпня 2020 року тривав «перший навчальний рік». Навчалися сто дітей з України, Бельгії, Німеччини, США, Канади, Казахстану, Мексики. Відеозаписи уроків можна переглянути на каналі «Живого телебачення» у YouTube.

8 серпня у прямому ефірі «Живого ТБ» Глава УГКЦ Блаженніший Святослав вперше вручив сертифікати дітям Катехитичної онлайн-школи «Промінь світла». «Уперше в історії нашої Церкви ми засвідчуємо, що така програма могла не тільки успішно відбутися, але й принесла свої плоди», – сказав тоді Предстоятель УГКЦ.

Підтримати «Живе телебачення» https://zhyve.tv/donate/

Дивіться також