Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди 10-ліття Тернопільсько-Зборівської Митрополії

У середу, 22 грудня, у свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, о 10:40, відбудеться пряма трансляція Архиєрейської Божественної Літургії з Тернополя, очолює Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Урочисті богослужіння відбудуться в Архикатедральному і митрополичому соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Розділити радість ювілейного торжества до Тернополя прибуде Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Вісвалдас Кулбокас.

Джерело трансляції - телеканал «Тернопіль1» (ПП «ТРО Тернопіль-Медіа»).

 Додамо, що саме цього дня, 22 грудня 2011 року Божого, у Архикатедрі Тернополя Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, увів на митрополичий престіл Тернополя владику Василія Семенюка. Під час Божественної Літургії, в якій взяли участь архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський Нунцій в Україні, архиєпископи і митрополити РКЦ, 25 архиєпископів, митрополитів та єпископів УГКЦ з України та закордону, представники православної церкви, було проголошено декрет про створення Тернопільсько-Зборівської митрополії.

Від того часу Тернопіль — митрополичий осідок, Тернопільсько-Зборівська єпархія отримала статус архиєпархії, владика Василій Семенюк носить титул архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського та опікується Тернопільсько-Зборівською архиєпархією, Бучацькою та Кам'янець-Подільською єпархіями.

Підтримати «Живе телебачення»


Дивіться також