Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав про те, що врятує Україну

Я переконаний, що милосердя врятує Україну. Боже милосердя до усіх нас, а також милосердя самих українців. Усі, коли чують слово «війна» пов’язують його з ненавистю з ненавистю до ворога. Я думаю, що ключ до перемоги лежить саме у милосерді. Бо це милосердя дозволить нам лишитися людьми у нелюдських обставинах. Дозволить нам зберегти те, що під час війни є найцінніше, — людяність.

Інша допомога прийде до України. Хтось багато говорить про військову допомогу, ми кажемо і гуманітарна допомога прийде. На прикладі «Карітас-Україна» ми бачимо, що нам допомагає весь світ. Це тілі величезні церкви в різних країнах: Австралія, Аргентина, Іспанія, Австрія, Італія, Німеччина. Це багатомільйонні церкви, які сьогодні живуть думкою про Україну і нам допомагають. Чого тільки вартує згадати поміч, яку сьогодні польські католики дають Україні. Є загальносвітове зворушення і справді ця любов рятує. Але найцінніше, це є вміння лишитися людиною в нелюдських обставинах.

Тому наш праведний Митрополит Андрей Шептицький говорив, що війна нищить людей. Війна в певний момент може поміняти відношення людини до людини, сусіда до сусіда. В умовах війни ціннішим за хліб і масло, одяг і тепло є саме людська доброта. Бачите, ця доброта і людяність вона лікує рани і дає силу нам бути діяльним у волонтерських організаціях, дає нам силу творити порядок там, де ворог приносить знищення і руйнацію. Я справді як християнин вірю в Божу любов і Боже милосердя і воно реально рятує. Хочу користуючись цією нагодою подякувати усім тим хто в цих нелюдських обставинах проявляють свою людяність. Не питають біженця «звідки ти приїхав, до якої Церкви належиш, до якої національності належиш і якою мовою розмовляєш?».. Дякую усім тим, які мають настільки чутливе серце, що є здатні у кожній потребуючі людині побачити самого потребують страждаючого Христа, який колись вам скаже на Страшному Суді: «Все те, що ви зробили одному з моїх найменших, ви мені зробили». Дякую усім жертводавцям в Україні і за кордоном, які сьогодні єднаються довкола України, рятують життя, реально помагають своєю реальною любов’ю нам вижити в таких складних обставинах.

І справді Боже милосердя, милосердя перетворене у безліч діл милосердя, безліч діл соціальної допомоги врятує Україну і буде ключем для нашої з вами перемоги над нелюдяним, агресивним, безпринципним і цинічним ворогом. Нашою силою Божої любові, силою добра ми це зло російської агресії успішно переможемо.

Підтримати «Живе телебачення»

Дивіться також