Ісусова Молитва. Молитва на чотках у прямому ефірі

У неділю, 2 жовтня 2022 року, на «Живому телебаченні» о 20-00 пряма трансляція «Ісусової молитви». ВПРОВАДЖУЄ у МОЛИТВУ о. Андрій Стадницький. ПРОВАДИТЬ молитву о. Ігор Бойко - ректор Львівської духовної семінарії.

Від жовтня 2020 року, починаючи від свята Покрову Пресвятої Богородиці, усі охочі долучаються до онлайн-трансляцій молитви на вервиці. А щонеділі є можливість помолитися «Ісусову молитву». Як буде відбуватися «Ісусова молитва»? Вона буде співана. На початку трансляції буде духовне впровадження у молитву. Ісусова молитва починається, як і Щоденні молитви, «Звичайним початком» (церковнослов’янською Начало обичне): Царю Небесний, Трисвяте, Пресвятая Тройце, Отче наш. Тоді 50 псалом і аж до Символу віри включно. Після цього переходимо до «сотиці»: повторення 100 разів слів: «Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй нас грішних». 50 разів буде спів на одну мелодію, тоді «Достойно є» і тоді 50 разів на іншу мелодію.

Катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха» пояснює: «Наша духовна традиція через століття донесла до наших днів досвід глибокої і водночас простої молитви, яка полягає в постійному повторюванні слів: «Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного». Через безнастанне взивання імені Ісуса Христа молитву називають Ісусовою. Практика Ісусової молитви має за мету закоренити в нашому нутрі, у нашому серці постійне й живе усвідомлення Божої присутності».

Підтримати «Живе телебачення»

Дивіться також