Блаженніший Святослав вручив Сєнцову відзнаку Блаженного Ковча

У Києві 28 вересня Блаженніший Святослав вручив відзнаку Блаженного Священномученика Омеляна Ковча режисеру та політв’язню Олегу Сєнцову. Також участь у заході взяли голова Комітету із вшанування пам’яті Блаженного Священномученика Омеляна Ковча Іван Васюник та громадський діяч, дипломат Данило Лубківський.

Омелян Ковч — греко-католицького священик, послідовник Митрополита Шептицького, який в часи Другої світової рятував євреїв, за що був ув’язнений і загинув в концтаборі Майданек. Відзнаку щорічно вручають за особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму, героїчні вчинки у служінні людині та задля примирення і порозуміння між народами.

У 2021 році лауреатами Відзнаки Блаженного Ковча стали польська режисерка Аґнєшка Голланд, український режисер та політв’язнь Олег Сєнцов, американський дипломат і державний діяч Деніел Фрід та об’єднана Ініціатива «Пласту» та «Харцежів» “Płomień Braterstwa – Полум’я Братерства». 4 жовтня, у Любліні (Польща), де на території сумнозвісного німецького концтабору Майданек, постав пам’ятник Омеляну Ковчу, відбудеться церемонія його освячення і нагородження лауреатів. Олег Сєнцов отримав відзнаку у Києві у зв’язку із обмеженнями на час пандемії.

Дивіться також